Dagebesteding in de ‘Ouwe Bieb’

En opnei-j is een fonkelnei-j initiatief in Doornenburg bijna operationeel.

Dorpscontactpersonen Eveline en Geert van Stichting Leefbaar Doornenburg zijn samen met een team enthousiaste vrijwilligers bezig om een dagbestedingsruimte in de voormalige bieb van basisschool de Doornick uit de vette Doornenburgse kleigrond te stampen.

En dat schiet al lekker op! De ‘ouwe bieb’ zoals de ruimte in de volksmond heet, ligt precies tussen de school en zorgvoorziening Merlijn in. De ruimte stond al jaren leeg maar wordt dankzij financiële steun door gemeente en provincie nu opgeknapt.

Doel: een ruimte neer te zetten waar de oudere inwoners van Doornenburg samen activiteiten kunnen ontwikkelen. En dan denken we aan houtbewerking, schilderen, koken of andere handmatige hobby’s.

Een dergelijk initiatief stond al lang op de verlanglijstjes van de stichting Ouderenwerk Doornenburg, het Dorpsontwikkelplan, basischool De Doornick, Zorgvoorziening Merlijn en het gemeentelijke woonkernenoverleg. Het maakt dan ook deel uit van het integrale Dorpsontwikkelingsplan dat in 2016 werd gepresenteerd.

Èkkes schooljuffen doet hier wonderen: “Het doel van dit project is het creëren van een plek waar: Mensen elkaar ontmoeten, gezamenlijk activiteiten ondernemen; gezamenlijke activiteiten tussen leerlingen van de basisschool en ouderen kunnen plaatsvinden: nieuwe activiteiten ontstaan die bijdragen aan het verbeteren van leefbaarheid, sociale samenhang en welzijn in Doornenburg; het mogelijk is om samen te werken met leerlingen van basisschool en voortgezet onderwijs; mensen die een maatschappelijke herstart willen of moeten maken ondersteund worden; inwoners van Doornenburg hun talenten en ervaringen kunnen delen en zich verder kunnen ontwikkelen; mantelzorgers even de tijd krijgen om te ontspannen; (beginnend) dementerenden een maatje kunnen vinden“. We gaan dus timmeren, schilderen, koken en kletsen, om maar es wat te noemen.

Meer info staat HIERO.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*