Struinen in de wildernis van de Klompenwaard

Op bezoek bij de Rode Geuzen en Koniks paarden. Kom struinen in de wildernis van de Klompenwaard in Doornenburg

Wat is er fijner dan lekker de natuur in trekken in deze tijd van het jaar?

Dan heeft u mooi geluk, want op zaterdag 9 februari 2019 vanaf 14.00 uur organiseert IVN RijnWaal een struintocht door de Klompenwaard bij Doornenburg.

20 jaar geleden is de Klompenwaard geheel op de schop gegaan in het kader van “ruimte voor de rivier” en is het vlakke grasland veranderd in een dynamisch natuurlandschap met veel hoogteverschillen. Om het gebied open te houden wordt het gebied begraast door Konikpaarden en imposante Rode Geuzen. In de lage slikkerige nevengeulen gaan we op zoek naar overwinterende watervogels en op de hogere delen naar kramsvogels, putters, groenlingen en vinken die zich te goed doen aan de bessen van de meidoorns en zaden in de ruigtes“, zo laat IVN RijnWaal weten.

Deze struintocht is ook geschikt voor kinderen en duurt ongeveer 2 uur.

Aanmelden? Hoeft niet. Wees uiterlijk om 14:00 uur bij het ingangshek bij d’n Fortsendam bij fort Pááándere. Deelname is GRATIESJ-GRATIESJ-GRATIESJ, maar een vrijwillige *kuch* bijdrage wordt uiteraard op prijs gesteld.

O ja… het gebied kan erg modderig zijn – gôh – dus trek laarzen aan en neem een verrekijker mee!!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*