Kern met Pit werkgroep wint geldprijs

Afgelopen weekend ontving de groen- en klusgroep van kasteel Doornenburg het predicaat “Kern met Pit 2018” met daarbij een geldprijs van € 1000,–

Het afgelopen jaar hebben we keihard gewerkt om van de kruidentuin een plaatje te maken die voor iedereen toegankelijk is en waarbij men kan zien hoe in het verleden omgegaan werd met kruiden. Door gebruik te maken van het kruidenboekje van de middeleeuwse monnik Walahfrid hebben wij een overzichtelijke en leerzame kruidentuin ontworpen. Bij elke border staat een paneeltje met daarop een gedicht over de plant. Het paneeltje is versierd met afbeeldingen uit het gebedenboek van Sophia van Bylandt, bewoonster van het kasteel“, zo laat de groep in een persbericht weten.

Maar het houdt niet op! Niet vanzelf! Want in 2019 komt er een vervolg!

“We gaan een groot “toverboek” in de kruidentuin plaatsen met daarin het ontstaan van deze kruidentuin en met verwijzingen van verleden naar het heden. Verder worden het poëziepad en het Hans Joostenpad betrokken bij het “rondje” van het kasteel“, aldus de initiatiefnemers.

Wandelaars kunnen vanaf het fietspad langs de Linge de Rijnstraat oversteken en doorlopen op het rondje rondom het kasteel. Dit project doet mee aan de “Kern met Pit” wedstrijd van 2019.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*