Kasteelbestuur positief over toekomst

Eindboas Menno Tillema van de beheerstichting van Kasteel Doornenburg was erg duidelijk in zijn nieuwjaarstoespraak. “We zijn uit de rode cijfers en dus op de goede weg“, zo meldde hij de aanwezige vrijwilligers.

En dat is voor Lingewaards Trekpleister nummer 1 niks te vroeg. Het kasteel maakte afgelopen jaren donkerrode cijfers en moest op allerlei gebied rigoureus bezuinigen. De verlies draaiende kasteelboerderij werd opgedoekt en moet in 2019 uiteindelijk worden veranderd in een Bed & Breakfast. Om maar es wat te noemen.

Het tij is gekeerd, zo werd aangegeven door het bestuur, en gelukkig laten de financiën een positief beeld zien.

Ook is 2019 uitgeroepen tot Jaar van het Onderhoud, waarbij de focus ligt op de houten ophaalbrug. Afgelopen jaar werden al noodreparaties uitgevoerd, maar in 2019 gaat de brug in de steigers. Dat onderhoud staat gepland na het zomerseizoen, in september, dus als u tijdens de kermisdagen de schutterij en het fonkelnei-je koningspaar met verfstrepen ziet binnenkomen dan weet u nu waarom.

Er blijft echter één punt van zorg, en dat is de achterblijvende groei van het aantal vrijwilligers. Want op elk terrein is versterking welkom, van groenonderhoud tot rondleiding. Dusss… wie de schoen past…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*