Vrouwengilde viert 65 jarig jubileum

In zalencentrum Kort Oisterwijck werd zondagmiddag het 65 jarig jubileum gevierd van het Vrouwengilde Doornenburg door een houden van een gezamenlijke lunch.

Op 19 januari 1954 werd het gilde opgericht door onder andere geestelijk begeleider Pastoor Kok”, zo memoreerde het bestuur in haar openingsspeech. “En er is één lid hier aanwezig die dat nog heeft meegemaakt en dus ook al 65 jaar lid is: Dôrreke Wissing!”

Doortje ontving voor haar jubileum van het bestuur een prachtige bos bloemen en een groot applaus van de aanwezige leden.

De vereniging, die in 1954 startte met 25 leden – groeide binnen een maand naar 90 leden en bereikte in haar gloriejaren een aantal van 200 actieve dames. Momenteel staat het ledenaantal vrij stabiel op 58, en de club organiseert nog maandelijks activiteiten zoals een Paasbingo, toneelavond of een fietspuzzeltocht door het dorp. Alle activiteiten staan natuurlijk op de Evenementenkalender van deDoornenburger.

De club genoot zondagmiddag in ieder geval van de heerlijke lunch die Marianne van Kaa Oo had verzorgd en het bleef nog lang onrustig in het durpke dat we allemaal zo goed kennen…

Dames, proficiat met de 65e verjaardag en OANDELIP MEDDADING!

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*