Hulleze mikt op meer inwoners

Ze zijn er maar druk mee, daar in de Heerlijkheid Hulleze!

Bij de buufjes richting Gendt wordt er van alles georganiseerd. Nu ze eenmaal die 200 jaar grens hebben gepasseerd lijkt het alsof het buurtschap is opgeleefd. Ter ziele gegane Pinksterfestijnen wordt nei-j leven ingekloot, de zomerkermis bij zaal Concordia boven op de Woaldiek lijkt van april tot september te duren, er wordt gezocht naar een verzopen kasteel… het houdt niet op!

Toch lijkt het hoekje voormalig Pruissen tegen grenzen aan te lopen. Eén van die grenzen is het geringe aantal inwoners.

Daar is sinds gisteren rigoreus op ingegrepen door de inwoners! Via een heus ‘burgerinitiatief’ werd geld verzameld via ‘Lingewaard Doet’ en zaterdag was het zover. Aan de rand van Hulleze met man en macht een ooievaarsnest opgericht!

De actieve djènjes en kjèljes van Hulleze200 hebben natuurlijk gedacht: méér ooievaars betekent vast méér inwoners van Hulleze!

Onze vrinden van Omroep Lingewaard waren ingeseind om de installatie van ‘ut nest’ visueel vast te leggen voor de toekomstige Hullezenaren.

U snapt um al… onder aan de foto’s staat ie… het OOIEVAARSNEST-FILMPJE! En nu maar afwachten…

bron foto’s: facebook

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*