Nostalgie: het einde van zendpiraat ‘Robin’

Ontvangen via hoestende regenjas, afgelopen zaterdagnacht ergens op een donker plekje: een stukkie nostalgie.

Eind vorige eeuw wemelde het in de Betuwe en de Liemers van de zendpiraten. Radio amateurs die illegale radioprogramma’s de FM ether in slingerden en uitermate populair waren bij de lokale bevolking. Illustere namen als Radio Paradise, Standje By, Radio Robin en Popamo doen bij velen nog de eugskes glimmen.

Toch was het niet altijd koek en ei, want de inspecteurs van de Radio Controle Dienst (RCD) maakten soms verbeten jacht op de zendamateurs. Zenden op de FM-band was illegaal en dat stoorde soms radio ontvangst in de buurt of het vliegverkeer. U begrijpt… het was eind 20e eeuw en er was nog geen 4G.

Radio Robin uit Doornenburg werd na  10 maanden uitzenden in 1990 in de kraag gegrepen door de RCD. De zender en een aantal aanverwante zaken werden in beslag genomen.

En zoals dat dan gaat… je krijgt een Bewijs van Ontvangst!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*