Hulleze graaft opnei-j naar Middeleeuws kasteel

Nei-s van de buufjes uit de Heerlijkheid Hulleze!

Want na twee jaar van voorbereiding gaat het er nu eindelijk van komen! De projectgroep ‘kasteel Hulhuizen‘ is bezig om de plaats van het voormalige, door de Waal verzwolgen, kasteel Hulhuizen vast te stellen. Met een grondradar worden een aantal locaties in de Klompenwaard onderzocht, die zijn gekozen op basis van oude kaarten en informatie van andere onderzoekers. Dit onderzoek staat eind februari gepland.

LuisterT wat het setje schrijft: “Het bedrijf Euroradar is bereidt gevonden om dit onderzoek gratis voor ons uit te voeren. Rocco van Alst van Euroradar (tevens afkomstig uit Gendt) heeft zich hiervoor ingespannen en zal zelf het onderzoek uitvoeren. De gekozen locaties worden met een grondradar ‘ingemeten’. Een grondradar kan diep in de bodem ‘kijken’ zonder dat er hoeft te worden gegraven.
Na het ‘inmeten’ duurt het nog een aantal weken duren voordat we definitief weten of de fundamenten van het kasteel zijn gelokaliseerd. Staatsbosbeheer werkt ook mee aan het onderzoek en is aanwezig. Zij zijn zelf geïnteresseerd in de resultaten, maar houden ook een oogje in het zeil als het gaat om de natuur. Daarom kunnen alleen genodigden bij het onderzoek aanwezig zijn“.

Zie blieve mar graave daar in de Heerlijkheid. Maar er is méér!

Op 3 april 2019 geeft de Historische Kring Gente een interessante lezing over de geschiedenis van het kasteel in zaal Concordia (Gendt). Geert Visser en Willem Overmars nemen de geinteresseerde aanwezigen terug in de geschiedenis en het treurige lot van het kasteel. De projectgroep, bestaande uit Gerico de Vries en Geert Visser, rekenen erop de resultaten van het onderzoek bekend te kunnen maken.

Meer info? Staat op Facebook: https://www.facebook.com/groups/kasteelhulhuizen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*