Instrumentenfonds schenkt harmonie € 3.000

mde

Vorig weekend werd tijdens de nei-jjoarsreceptie van harmonie St. Caecilia Doornenburg in het Ontmoetingscentrum niet alleen stil gestaan bij jubilarissen en de Kapelaan Walters Trofee.

Voorzitter van het Instrumentenfonds Bud Joosten kreeg ook èkkes de microfoon in zijn knuistjes geduwd. Want Bud speelde dit jaar weer voor een – ietswat verlate – Sinterklaas voor de harmonie. Net als vorig jaar trouwens.

Het Instrumentenfonds doneerde maar liefst € 3.000 aan de muziekvereniging. “Een prachtig bedrag dat door de harmonie besteed zal worden voor de aanschaf en onderhoud van instrumenten“, zo vermeldt het persbericht van de muziekclub. Tijdens de receptie werden al nieuwe tromstandaarden en een nieuw setje timbalen in gebruik genomen.

De aanschaf en onderhoud van instrumenten is een dure bezigheid. Vroeger had je een grote trom, kleine trom en zo’n diepe trom, die “tot aon de kuuten” kwam”, aldus Bud. ”Maar als je tegenwoordig ziet wat er allemaal wordt gebruikt. De blaasinstrumenten ken ik allemaal wel, maar als ik kijk naar al dat slagwerk, dan heb ik wel hulp nodig met de namen van al die mooie instrumenten.”

U ziet… Bud heeft Wikipedia nog niet ontdekt.

De schenking is mogelijk gemaakt door de opbrengst van de verjaardagsactie en in feite dus gefinancierd door de durpse bevolking. “De verjaardagsactie wordt al ruim 60 jaar georganiseerd door het Instrumentenfonds. Inwoners van Doornenburg krijgen voor hun verjaardag een zakje in de brievenbus die op of vlak na de verjaardag van die persoon wordt opgehaald door een lid van de harmonie vergezeld met een gemeende felicitatie”, zo vertelt Bud. “Ruim 80% van alle Doornenburgers doet mee aan deze actie, wat aangeeft dat de harmonie door velen een warm hart wordt toegedragen.”

Namens de muziekvereniging dankt hoofdconducteur voorzitter Eindboas Marcel Knuiman het Instrumentenfonds en alle inwoners voor dit prachtige bedrag.

mde

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*