Doneert u èkkes mee voor de DUO FIETS?

U had het natuurlijk allang gelezen in de lokale media en via dit vrolijke webhoekje, maar er wordt sinds een maand in Doornenburg geld ingezameld voor een DUO FIETS.

Stichting Leefbaar Doornenburg heeft de hèjjes ineen geslagen met Zorgvoorziening Merlijn, Werkgroep Doornenburg en Fysio Lingewaard om tot de aanschaf van deze dure fiets over te gaan.

Maar zo’n apparaat is duur. Vandaar dat via sponsors, inzamelingen en crowdfunding geld bijeen wordt gezocht om de fiets te kunnen kopen. De fiets komt uiteindelijk bij de Merlijntjes te staan.

Wat is een duofiets?

Luistert wat de organisatie daar zelf over roept: “Op een duofiets zitten de bestuurder en bijrijder naast elkaar, de bestuurder remt en stuurt en allebei de personen kunnen met trapondersteuning trappen. Doordat men naast elkaar zit hebben allebei de rijders goed zicht en kunnen met elkaar communiceren. De fiets is geschikt voor mensen die niet meer zoveel kracht en evenwicht hebben, die niet meer kunnen participeren in het verkeer en die visueel gehandicapt zijn“.

De klup heeft inmiddels een heuse website in het leven geroepen waar donaties kunnen worden gedaan. Momenteel kan dat nog door middel van een ‘Tikkie’, maar binnenkort wordt de online betaalmodule operationeel en kan er online betaald worden.

Nei-jsgierig geworden? Zin om een eerste goede daad te doen in 2019 en een donatie te doen? Klik HIERO !

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*