3e Vleugelconcert in Kasteel Doornenburg

In het kader van de Ridderzaal concerten treedt aanstaande zondag het duo Boguslaw Jan Strobel en Kristien Roels op in kasteel Doornenburg.

Het concert vindt plaats naar aanleiding van de ingebruikname van de concertvleugel van het kasteel en maakt onderdeel uit van een serie van 4 bijzondere concerten, waarvan dit het derde concert is.

Ekkes schooljuffen: “Boguslaw Jan Strobel (1946, Polen) studeerde eerst aan de Fr. Chopin-Musikhochschule in Warschau. In 1996 richtte Strobel het Artol-Ensemble voor Nieuwe Muziek op waarmee hij als artistiek leider en dirigent verschillende concerten aanvoerde. Zo is Ströbel bovendien initiatiefnemer en artistiek leider van diverse culturele projecten in de regio Niederrhein, zoals het Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival. Kristien Roels studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en aan de Conservatoria van Antwerpen en Gent. Zij ontving onder andere een Edison Klassiek“.

Kasteel Doornenburg bied dit jaar voor het eerst podium voor concerten van dit Festival.

Meer info staat HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*