Kasteel start restauratie meubelen

In kasteel Doornenburg wordt een begin gemaakt om allerlei oude maar waardevolle meubelstukken in goede staat te brengen.

De museale werkgroep, die alle oudheden in beheer heeft, werkt met een verlanglijstje en dat is nogal lang. Langer dan dat er geld in de spaarpot van het kasteel zit, dus er moeten keuzes gemaakt worden.

Zo wordt een eiken buffetkast, waaraan een bolpoot ontbrak, weer compleet gemaakt en ook een gotische kist, die vermoedelijk uit de 16e eeuw stamt, wordt onder handen genomen. Een houten buffetkast staat ook weer op vier poten; die werd de afgelopen tien jaar in evenwicht gehouden dankzij een steen.

Zo werkt de werkgroep langzaam maar zeker verder. Resultaten hangen af van het budget dat voorhanden is, want restauratie van antieke meubels is duur.

Meer weten en zien? Kijk HIERO.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*