Kerstmarkt Doornenburg: koud maar oergezellig (1)

Het was bewolkt, het was koud maar wat was ie weer gezellig!

De jaarlijkse kerstmarkt op het dorpsplein van Doornenburg kenmerkte zich dit jaar niet alleen door de kou maar ook door de allereerste editie van de KERSTRUN. Een door Sportdorp Doornenburg opgezet sportspektakel voor jong en oud waarbij rondjes werden hardgelopen door ons durpke.

Het weer was hoe dan ook een stuk beter dan vorig jaar toen de Kerstrun op het allerlaatste moment moest worden afgelast door de extreme weersomstandigheden. Ook de kerstman was daar blij mee en maakte samen met Majje de Peut een rondje in de demo DUOFIETS. En dat trok natuurlijk bekijks.

De allereerste kanjers in de leeftijdscategorie van 14 jaar en ouder konden al om 13:30 uur starten voor het afleggen van 10 of 5 km. De jeugd volgde daarna pas.

Op de kerstmarkt zelf was er van alles te zien: natuurlijk de kniene van Hans van ’t Hullenaar maar ook werd er riefkoek gebakken door onder andere ons schutterkoningspaar Bert en Karin van Deelen. En ook de Bielemannen waren aanwezig om iedereen welkom te heten met een hapje en een drankje… (wordt vervolgd)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*