Geen kogel door de kerk

Een nieuwskop die nét niet mee doet voor de titel ”Slechtste Nieuwskop van het Jaar” wegens te slecht. Maar wél waar!

Want de rechtbank in Zutphen vond het afgelopen donderdag bewezen dat Doornenburger Vincent T. voorbereidingen had getroffen voor het plegen van een terroristische aanslag en verboden wapenbezit. Daarvoor gaat hij nu 3 jaar de cel in.

De durpeling, die op 23 mei jl. in zijn woning werd opgepakt door een arrestatieteam, had 1800 scherpe kogelpatronen, een alarmgaspistool en een schema voor een bom in zijn bezit. Daarnaast ventileerde hij zijn haat tegen ‘moslims en linkse kopstukken’ en was hij in België actief op zoek naar wapens. Vooral dat laatste triggerde de AIVD om in te grijpen en de man te arresteren.

Door het OM was eerder 40 maanden onvoorwaardelijk geëist. Hij zou bovendien een rechts extremistische organisatie met de naam Anti Terreur Brigade hebben opgericht, iets wat T. steeds heeft ontkend. De 6 maanden voorlopige hechtenis waarin T. sinds mei heeft gezeten worden afgetrokken van het vonnis.

Met het vonnis zette de durpeling in ieder geval ons durpke nadrukkelijk op de kaart via de radio, NOS Journaal en het RTL Nieuws. Maar of je daar blij mee moet zijn…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*