Geitenhouderij of niet: laat uw stem horen!

Aanstaande donderdagavond wordt in Huessen weer een Politieke Avond georganiseerd door de raamtijgers van gemeente Lingewaard. Een avond boordevol info over lopende zaken die spelen in onze Betuwse durpkes.

Zo staat donderdag ook een informatienotitie op de rol over de geitenhouderij aan de Angerensestraat. Daar is al veel over te doen geweest, maar blijkbaar moet er een besluit worden genomen of de huidige status – 2200 aanwezige geiten ten opzichte van een vergunning voor zo’n 700 – gehandhaafd c.q. gedoogd blijft.

De actiegroep die inmiddels zo’n 727 handtekeningen TEGEN de geitenhouderij heeft verzameld is daar natuurlijk van op de hoogte en wil iedereen oproepen gebruik te maken van het wettelijke inspreek recht voor burgers om aan deze handelswijze een einde te maken.

Volgens de actiegroep verhoogt de aanwezigheid van een geitenhouderij de kans op ziektes zoals de Q-koorts, en een recente brief van de Ministers van Medische Zorg en van Landbouw aan de Tweede Kamer over de vervolgonderzoeken van het programma Veehouderij en Gezondheid Omwonenden (VGO) III laat zien dat daar grote risico’s aan kleven.

Kortom: heeft u belang bij deze situatie en wilt u uw woordje doen tegenover onze geachte afgevaardigden, meldt u zich aan als inspreker via Raadsgriffie@lingewaard.nl of 026-3260111.

Amen.

4 Comments

  1. Lingewaard heeft nog twee grote geitenhouderijen, hier hoor je niets over. Als je in het buitengebied ( lees agrarisch gebied) wilt wonen, moet je ook de lasten acepteren.
    Hoeveel varkens lagen er tot 10 jaar terug in dit gebied ?. Stonken die niet ?
    Lingewaardse bestuurders: houd uw rug recht en laat u niet leiden door emoties
    Als je het werk van een boer niet eerd, ben je zijn of haar eten niet weerd.

  2. Ga als Doornenburger je is gewoon druk maken om andere dingen bijv. met jullie kasteeltje of dat geweldige fort Pannerden. En als we het “geitenprobleem” ook daadwerkelijk een probleem gaan vinden in Gendt dan hoor je het wel!!

  3. Ik ben voorstander van een (geiten) boer die graag duurzaam zijn bedrijf wil voeren. Het is te gek voor woorden dat een ambtenaar vergeet de juiste vergunningen volledig af te geven, die volgens de normen ten tijde van aanvraag golden. De ophef over Q-koorts wordt mijne inziens ten onrechte opgeblazen tot belachelijke proporties. Als het echt zo gevaarlijk zou zijn, was het bedrijf al lang gesloten!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*