SlagwerkerTs verwennen Tempelgangers (1)

Twee avonden lang stond de Martinuskerk van Doornenburg bol van muziek. En niet zomaar durpsmuziek, maar muzikale werkjes op wereldniveau!

Slagwerkgroep Doornenburg presenteerde voor de derde maal haar jaarlijkse TEMPEL OF BOEM! concertreeks en presteerde het om zich te nestelen in een kluwen van nationale topmusici. Twee avondconcerten lieten afgelopen weekend duidelijk zien waarom het setje vorig jaar de kampioenstitel WORLD CONTEST PERCUSSION ENSEMBLES FIRST DIVISION 2017 in de wacht sleepte.

De lange zit – eindboas Marcel Knuiman wenste ieder wel thuis zo rond 23:30 uur – was iedere minuut waard, want de ruim 800 bezoekers kregen waar voor hun geld. Het gevarieerde programma startte met de jeugdslagwerkers, gevolgd door het openingsnummer van de wereldkampioenen, het 11 minuten durende ‘Tales of Imagination’.

Ook Popkoor2000 was ingevlogen vanuit de verschillende Lingewaardse durpkes en vervolgde het programma met de ingetogen, a capella versie ‘True Colors’ van Cindy Lauper. ‘Actionality’ liet vooral de breedte van het percussie repertoire door de slagwerkers zien waarbij ook de blazers prominent werden ingeschakeld. Dirigent Casper Traa schepte er zichtbaar genoegen in om de musici te sturen waar hij ze hebben wilde. (wordt vervolgd)

Rond 19:00 uur gingen de deuren open voor publiek dat snel een goed plaatsje uitkoos. Slagwerker Hans v.d. Brink (rechts, mét mitella) moest deelname aan het concert cancelen wegens ski blessure.

Popkoor2000 vermaakt zich prima als de zaal vol loopt

Vol verwachting klopt ons hart…tja, bijna Sinterklaas …

Rentall leverde niet alleen licht- en geluidsapparatuur maar plaatste ook twee reusachtige videoschermen waarop iedereen tot in detail kon meegenieten van het concert

De jeugddivisie van de slagwerkers Doornenburg trapten de avond af

Dirigent Casper Traa had de musici goed in zijn greep. Wél met ‘ut schuum op de rug’…

Opperste concentratie door de kampioentjes tijdens het openingsnummer ‘Tales of Imagination’

De F-side van de kampioentjes…

Licht- en geluidstechniek waren in goede handen van Rentall
Voor sommige oudgedienden is slagwerk gesneden koek. Even een powernapje dus.

Dirigent Casper Traa in actie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*