Eerste LingewaardCup gewonnen door Volharding Huissen

Harmonie orkest St. Caecilia Doornenburg organiseerde voor de eerste keer de Lingewaard Cup, een vriendschappelijk duel tussen alle Lingewaardse harmonie orkesten.

In het Doornenburgse schuttersgebouw waren afgelopen zondagmiddag alle harmonieorkesten van Lingewaard verzameld voor de allereerste editie van de Lingewaard Cup.

In het overvolle gebouw speelden achtereenvolgens Harmonie St. Caecilia Doornenburg, Harmonie Volharding Huissen, Harmonie St. Caecilia Angeren, Harmonie Udi Bemmel en Harmonie St. Caecilia Gendt ieder zo’n 20 minuten voor een ademloos luisterend publiek.

Componist/arrangeur Jacob de Haan (Heerenveen, 1959) fungeerde als enige jurylid om positief-kritische noten te zetten bij de uitvoeringen van de verschillende orkesten, maar natuurlijk mochten ook alle aanwezigen ventileren wat ze van de uitgevoerde stukken vonden. Tenminste… als ze nog niet aan de happie snappie zaten van Good Food Ellen, die voor ‘Den Inwendigen Mensch’ zorgde.

De middag werd professioneel en met verve aan elkaar gepraat door presentator en spreekstalmeester Rick Bouwman die het woord kreeg nadat harmonie voorzitter hoofdconducteur Djèrd Twit Èrs Boas Marcel Knuiman de orkesten en het publiek had welkom geheten.

Na een muzikale middag kwam uiteindelijk de evaluatie en bleek dat muziekvereniging Volharding Huessen de winnaar is geworden van de eerste LingewaardCup. Wellicht organiseren zij de volgende editie volgend jaar in Huissen Zand.

Journalist Vincent Bos formuleert al zijn tekst voor ‘de Betuwe’ terwijl Jacob de Haan de muziek analyseert

Jazekers… de harmonie had de tent wél vol!

Gezichten spreken boekdelen deel 1
Harmonie Volharding Huissen speelt de pannen van het dak

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*