Buitengebied krijgt glasvezel!

Supergoed nei-js voor de inwoners van het buitengebied van Lingewaard en Doornenburg in het bijzonder!

Want het is nu zeker dat er glasvezel komt in durpse straten als Sterreschans, Rijndijk, (ouwe) Riiiiiiiiiiiiiienstroat, Lingeweg of Koffiemolen. Eerder berichtte DeDoornenburger al dat er twee partijen op de Lingewaardse markt actief waren om glasvezel in het buitengebied aan te leggen.

De eerste partij (Glasvezel BuitenAf) heeft de 50% (het vereiste minimum, RED.) niet gehaald in Lingewaard. Die gaan het dus niet aanleggen. De tweede partij – Digitale Stad Lingewaard – zet de plannen wél door. Bovendien heeft die partij de inschrijftermijn verlengd. Buitengebied bewoners die zich aanvankelijk bij de eerste partij hadden ingeschreven krijgen nu de mogelijkheid om toch nog glasvezel te krijgen“, zo laat Werkgroep lid Maarten Kramer weten.

De inschrijving voor glasvezel is verlengd tot 5 december a.s. en opgeven kan via HIERO.

De Werkgroep Doornenburg ijvert al enkele jaren om de speerpunten van het in 2016 opgeleverde Dorpsontwikkelingsplan gestalte te krijgen. Digitale ontsluiting van de buitengebieden van Doornenburg is daar één van. Met de toezegging van Digitale Stad Lingewaard is dus één van die speerpunten bereikt. Wél een applausje waard!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*