Fort krijgt knipbeurt

Help! We zien niks mjèr!”, zo klonk het vanaf het dakterras van fort Pááándere.

Want de ruige natuur die bovenop het dak van de toeristische attractie welig groeit moet gemaaid worden. Minstens tweemaal per jaar.

Maar zo’n maaibeurt moet door professionals worden uitgevoerd, want dat is niet zo eenvoudig. Een schuin dak maaien met een handmaaiertje is natuurlijk helemaal uit den boze. En daarom kost dat veel geld. Geld dat het fort niet heeft.

De beheersstichting van het fort heeft daarom een financieringsverzoek ingediend bij de gemeente Lingewaard en die is voor 2019 toegekend. Tien duizend pietermannen worden volgend jaar overgemaakt richting gruune bult om het kapsel kort te houden en toeristen te laten genieten van het uitzicht.

Want twee meter hoge brandnetels, fluitekruid en ander bog voor je neus is geen visitekaartje.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*