Lingewaard en OverBetuwe raken Bromsnorren kwijt

Slecht nei-js voor de veiligheid in de gemeentes Lingewaard en OverBetuwe.

Want er moeten maar liefst 12 agenten worden ‘ingeleverd’ als gevolg van de landelijke herverdeling van de politiesterkte. De 12 agenten vormen 15% van het totale politie apparaat in de beide gemeentes.

De taken van de Bromsnorren zal mogelijk moeten worden overgenomen door de gemeentelijke BOA’s. De gemeenteraden zullen daar een besluit in moeten nemen. De 5 Lingewaardse BOA’s hebben momenteel veelal bevoegdheden in het kader van handhaving van openbare orde en veiligheid, zoals parkeercontroleur en controle op illegaal kamperen, afvaldump, stroperij en illegale visserij.

Voor Park Lingezegen, dat tussen de gemeentes OverBetuwe en Lingewaard ligt, wordt er een extra BOA aangesteld die daar asociaal verkeersgedrag, afvaldump en hondenoverlast moet tegengaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*