Harmonie orkest doet ze ‘ien un døske’

In de aanloop naar het grote muzikale ‘gevecht’ om de Lingewaard Cup repeteert het durpse harmonie orkest zich wekelijks ‘ut schuum op de rug en ut broes op d’n moel‘ in het Ontmoetingscentrum.

En natuurlijk maken ze gebruik van al die fonkelnei-je lessenaars met lèmpkes die de vereniging vorig jaar als geschenk kregen van het instrumentenfonds St. Caecilia. Bud heeft ze er volgens de wandelgangen allemaal eigenhandig ingedraaid, die lèmpkes, en dat waren er best veel.

Nou geldt in Doornenburg de regel: “Ai iets nei-js krieg moj d’r zuunig op zien!” En dus liet de vereniging een aantal professionele opbergmeubels maken door één van hun eigen muzikanten, saxofoniste en timmervrouw Rita Peters-Ubbink.

Affijn… de foto’s zeggen genoeg. Allemaal volle døskes! Chapeau!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*