Popkoor houdt huis in Gendt

In een dampend Providentia speelde afgelopen weekend Popkoor2000 de pannen van het dak door 3 vrijwel uitverkochte concerten te geven onder de titel ‘Out of the Jukebox‘.

Een levensgrote jukebox was opgebouwd op het podium van de zaal waarbij datzelfde podium ook nog eens wat meer oppervlakte had gekregen. De professionele licht- en geluidsapparatuur van RENTALL zorgden ervoor dat de honderden bezoekers in de zaal alles goed konden zien en horen.

Door een grote drukknop vooraan in de zaal kon het publiek bepalen welk nummer uit de jukebox zou schallen. Met één druk draaide het koor als een grammofoonplaat rond om vervolgens in het juiste spoor gezet te worden voor het volgende nummer.

En dat werkte perfect! Het koor spetterde van het toneel met zang en dans en muziektheater. Openingsnummer “I Love Rock’n Roll” (Joan Jett) zette de toon voor de wat ruigere nummers als “Go Your Own Way” (Fleetwood Mac) en het knalnummer “Simply the Best” (Tina Turner).  De vaak 6-stemmige koorzang kwam het best tot zijn recht in “True Colors“, “Omarm me” (Blöf) of “Lorde” van Royals.

Maar het publiek werd pas echt ingepakt met dansnummers van Bruno Mars (“Uptown Funk“) en “Can’t stop the Feeling” van Justin Timberlake. Uitsmijter “Don’t Stop Me Now” van Queen besloot na bijna 2,5 uur het concert in de Gendtse Providentia.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*