Dag van de Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg  zaterdag 10 november 2018, van 11:00-14:00 uur in Sociaal Cultureel Centrum de Kinkel

PERSBERICHT

Stichting Welzijn Lingewaard organiseert ook dit jaar weer een speciale info markt voor mantelzorgers in Lingewaard: de Dag van de Mantelzorg.

Onder het genot van een kopje koffie/ thee en iets lekkers kan men andere mantelzorgers en mensen die mantelzorgers ondersteunen ontmoeten. Informele en formele organisaties actief op het gebied van aanwezigheidszorg, dagopvang, dagbesteding, logeeropvang, vakanties en woonvoorzieningen zullen hun aanbod toelichten.

De dag wordt officieel geopend door wethouder Aart Slob. Naast een informatiemarkt kunnen mantelzorgers met een waarderingsvoucher t.w.v. € 15,00 een leuk presentje kiezen bij verschillende lokale ondernemers die op de markt aanwezig zijn (Makers en Merken Bemmel, Huisman Sport 2000 Huissen, WijnZinnig Gendt, Chocolaterie Alberdeco Gendt en cadeautjes gemaakt door vrijwilligers van de Minkhof Bemmel).

Mantelzorgers kunnen de markt bezoeken met familieleden, vrienden of diegene voor wie ze zorgen. De waarderingsvoucher is echter alleen voor mantelzorgers.

Mantelzorger bent u als:
• u langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week mantelzorg verleent.
• u taken heeft die diegene voor wie u zorgt niet (meer) zelf kan doen. Denk aan: huishoudelijke taken, administratie, persoonlijke verzorging, begeleiding en allerlei regelzaken. Het gaat dan bijvoorbeeld om partners die voor elkaar zorgen, kinderen die voor hun ouders zorgen, maar ook ouders die de zorg hebben voor een kind met een beperking of handicap.
• u niet op elk gewenst moment kunt stoppen met het geven van deze zorg.

Voor de waarderingsvoucher dient u zich vooraf vóór 10 november aan te melden bij SWL Meldpunt tel: 088-2552555.

Dag van de Mantelzorg  zaterdag 10 november 2018

Tijd:               11.00 tot 14.00 uur (vrije inloop)

Locatie:         Sociaal Cultureel Centrum de Kinkel, Van Ambestraat 1 6681 AK Bemmel

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*