Vleugelconcert Heinzen-Mead in kasteel

Op vrijdag 16 november a.s. vindt het volgende vleugelconcert plaats in kasteel Doornenburg naar aanleiding van de fonkelnei-je vleugel die de culturele commissie afgelopen voorjaar wist te bemachtigen.

Dit keer staat een concert van de Zwitserse Sopraan Franziska Andrea Heinzen en pianist Benjamin Malcolm Mead op het menu.

Ekkes schooljuffen? Komptie: “Franziska Heinzen studeerde aan de MusikHogschule van Zürich en Düsseldorf. Haar opleiding sloot zij af met een solistendiploma/Concertexamen met hoge onderscheiding in 2016. Met haar lied-duo partner Benjamin Malcolm Mead won zij in 2017 de eerste prijs bij de Internationalen Liedduo – Wettbewerb Rhein-Ruhr als de tweede prijs bij het “Sieghardt Rometsch-Wettbewerb für Kammermuziek. In maart 2018 debuteerde het duo in de nieuwe Schubert-Cyclus van “Schubertiade a Vilabertran” in Barcelona.
Zij kregen in 2017 de Cultuur-ondersteunings-prijs voor Muziek in Düsseldorf. De Brits Poolse Benjamin Malcolm Mead studeert sinds 2011 bij Prof. Boguslaw Jan Strobel”.

Naar aanleiding van de ingebruikname van de concertvleugel van Kasteel Doornenburg vindt er een aantal bijzondere concerten plaats:

•16 november 2018: Benjamin Malcolm Mead, piano en Franziska Andrea Heinzen, zang
•13 januari 2019: Boguslaw Jan Strobel, piano en Kristien Roels, viool
•29 maart 2019: Tobias Borsboom, piano en Yukiko Hasegawa, piano

De concerten zijn te reserveren via cultuur@kasteeldoornenburg.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*