Lingewaard werkt aan werk

Kiek oan! Dat het financieel weer wat beter gaat met de gemeente Lingewaard werd al duidelijk toen onlangs de gemeentelijke begroting op de agenda van de raad stond. De hèjjes worden uit de mouwen gestoken en dat levert doekoe op.

Maar blijkbaar zijn er méér bronnen van inkomsten. Wethouder Helga Witjes van Financiën begon maandag aan haar nei-je bijbaantje: het thuis bezorgen van ID kaarten en paspoorten.

Voor slechts € 4,95 kunnen nei-je paspoorten en ID-kaarten bij de aanvragerTs thuis worden bezorgd, en maandag werd het eerste reisdocument door postbode Helga afgeleverd in Huessen Trollydurp.

Helga wordt daarbij bijgestaan door het bedrijf Dynasure op momenten dat ze even in conclaaf is met burgemeester Marianne Schuurmans, het college of de gemeenteraad. Dat komt niet zo vaak voor dus u zult haar ongetwijfeld de komende tijd veelvuldig door de Lingewaardse straten zien fietsen met haar TomTom.

Voor 2019 wordt nog onderzocht of de taken van de wethouder kunnen worden uitgebreid met het bezorgen van rijbewijzen, WOZ-beschikkingen en legeskosten, het schoonmaken van de toiletten in het Bemmelse gemeentehuis, het grasmaaien van alle Lingewaardse sportvelden, het onderhoud van de groenvoorzieningen en het verwijderen van hondenpoep van de uitlaatstroken.

Alles in deeltijd natuurlijk, dus ’s middags heeft ze vrij. Go Helga, Go!

Foto: oud-koning Niels Sparnaaij

Film: ArPro Media

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*