Buurt krijgt sik van geiten

De actie tegen het uitbreiden van een geitenhouderij aan de Angerensestraat is een nei-je fase ingegaan.

In december vorig jaar besloot de gemeente Lingewaard dat Bouwens Geitenhouderij niet mocht uitbreiden. Het aantal van 2200 geiten werd gehandhaafd, ondanks dat er slechts een vergunning lag van maximaal 700 sikkebokken en -geiten.

De buurt protesteerde ook tegen dit gedoogbeleid door de gemeente Lingewaard. Het besluit van de gemeente moet nu deze komende week door de Provincie Gelderland worden vastgesteld.

Voormalig huisarts Luuk Timmers uit Doornenburg maakt zich zorgen: “Wanneer de provincie besluit om de geitenhouderij een akkoord te geven, is dat een heel onverstandig besluit. Wetenschappelijke onderzoeken en overheidsrapporten tonen aan dat er een toename is in het aantal longontstekingen in een gebied dichtbij geitenhouderijen“, zo vertelde hij gisteren in de regiobode.

Timmers schreef brieven aan de provincie om te wijzen op de gevaren. Ook de buurt is inmiddels opnieuw in actie gekomen en verspreidde afgelopen week een folder met informatie over de gevaren van geitenhouderij in Doornenburg en Gendt.

Daarnaast komen de buurtbewoners bij de inwoners van de dorpen langs de deur voor protesthandtekeningen tegen de 2200 huidige geiten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*