Nieuw op het menu: wildernisvlees

Nei-js uit de Klompenwaard. De runderkudde Rode Geuzen die er momenteel woont is uit het jasje gegroeid en moet nodig worden ingekrompen.

Daarvoor gaan er een aantal naar de slachtFokko Erhart, die als beheerder van de Gelderse Poort het aantal runderen op een aanvaardbaar niveau moet houden, erkent dat er geen andere optie is. Een vijftal ‘galloways’ verhuizen naar de Gendtse polder en nog eens vijf gaan naar de slacht.

We houden rekening met inteelt en de sociale structuur in de groep. Ook kiezen we de minst gezonde en meest onrustige dieren uit. Dat is het beste voor de kudde. Onrustige dieren kunnen bovendien ook voor mensen gevaarlijk zijn’’, aldus de beheerder. Ook de kuddes in de Millingerwaard worden uitgedund. Het aantal dieren dat overblijft is dan optimaal om de winter te overleven. En in het voorjaar worden vanzelf weer jonge dieren geboren.

Het vlees van de dieren die naar de slager gaan wordt als streekproduct verkocht als ‘wildernisvlees’. En op zaterdag 3 november aanstaande organiseert FREE Nature een ‘versvleesverkoopdag’met excursies naar de polder.

Info en aanmelden kan via HIERO. Wees er snel bij want vol=vol.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*