Witwaspraktijken in Doornenburg

De 3 leiders van een wietbende, die afgelopen woensdag 6, 6 en 5 jaar cel tegen zich hoorden eisen door het OM in Arnhem, hadden deels hun crimineel verkregen geld belegd in ‘een duur chalet in Doornenburg‘.

Met dat nei-js kwam woensdagmiddag de aanklager van het OM. De leiders die werkten onder de dekmantel van het bedrijf Hydro de Beemd aan de Florijnweg in Velp werden door het OM beschuldigd van het financieren en exploiteren van grootschalige hennepkwekerijen in Gelderland tussen 2007 en 2015, en het witwassen van de winst.

Volgens de aanklager zijn er zeker tientallen miljoenen euro’s winst gemaakt die in het buitenland (Turkije), maar zoals nu ook blijkt, in Gelderland werden belegd in panden en grondkavels. Daarnaast werd er ook een grote som geld gevonden op de zolder van de moeder van één van de boeven. Door het geld te beleggen werd het witgewassen zodat het lastiger te signaleren was voor fiscus en openbaar ministerie.

Maar goed…het handeltje werd uiteindelijk toch ontdekt door de pliezies en ontmanteld en de baasjes zitten nu achter slot en grendel. Blijft voor ons durpelingen de vraag: welk duur ‘chalet’ in Doornenburg is nu gefinancierd met drugsgeld?

Het voormalige pand van Hydro de Beemd in Velp

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*