Gemeente plaatst bladkorven want herfst

Ja hoorrrrr… het is weer zover!

Het is eind september en de herfst komt er weer aan. Regen, wind, storm en zon wisselen elkaar af en zorgen ervoor dat de blaadjes gaan vallen.

De gemeente Lingewaard plaatst daarom jaarlijks van die bekende BLADKORVEN in de durpskernen, en ook dit keer kom je er een aantal tegen in Doornenburg. Zo’n 7 bladkorven staan vanaf deze week in de van Heekstraat, Homoetstraat, Kerkstraat, Slangenburgstraat, De Slink, Pááánderseweg en de Blauwe Hoek.

De korven zijn trouwens uitsluitend bedoeld voor bladafval, dus niet voor snoeihout, gerooide struiken, coniferen, kastanjebomen of populieren. En zo. Kieper je er iets anders in dan komt de milieupliezie en krijg je een waarschuwing in de vorm van een GELE kaart aan je broek bladkorf.
Bij een tweede overtreding wordt de RODE kaart getrokken (het lijkt wel Eredivisie voetbal) en dan wordt de korf binnen 1 week opgehaald en NIET MEER GEPLAATST.

Ze zijn streng, die pliezies.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*