Krijgt buitengebied Doornenburg glasvezel?

Een paar weken geleden ontvingen de bewoners van het buitengebied van Lingewaard van de gemeente een schrijven dat er ontwikkelingen waren op het gebied van glasvezel.

Twee aanbieders hadden zich gemeld om het buitengebied van de Lingewaardse kernen te ontsluiten voor glasvezel, en dat is een zéér vurige wens van diegenen die daar wonen. De huidige doorvoersnelheid van internetverbindingen is ronduit erbarmelijk. Het lezen van ‘DeDoornenburger.nl’ op de computer is al lastig als er een dikke foto door de lijn moet worden geperst.

De bedrijven ‘Glasvezel Buitenaf’ en ‘Digitale Stad Lingewaard’ hebben inmiddels informatie avonden gehouden voor de geïnteresseerden waarin ze aangaven wat mogelijk was. De opkomst was enorm!

Ook Werkgroep Doornenburg is erg blij met deze ontwikkeling. Glasvezel voor het buitengebed staat immers hoog op de speerpuntenlijst van het DorpsontwikkelingsPlan (DOP). Vanuit de werkgroep zijn er de afgelopen jaren geregeld gesprekken geweest om dit bij de gemeente onder de aandacht te brengen.

Als de planning goed verloopt zal het buitengebied van Doornenburg in 2019 voorzien zijn van glasvezel!

Meer info: Glasvezel Buitenaf  en Digitale Stad Lingewaard

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*