Kasteel Doornenburg kiest vrijwilliger van het jaar

** PERSBERICHT **

Rob Fréhé is gekozen als vrijwilliger 2018 van Kasteel Doornenburg. Volgens het bestuur is de coördinator van de groen- en klussenwerkgroep een persoon die oog voor zijn ‘ploeg’ vrijwilligers heeft.

Tijdens het jaarlijkse vrijwilligersuitje kreeg de compleet verraste Fréhé uit handen van voorzitter Menno Tillema de bijbehorende Floris Award 2018 uitgereikt.

Er zijn veel kandidaten te noemen, zei de voorzitter in zijn inleiding. Maar er moet nu eenmaal een keus worden gemaakt. “Er zijn vele kandidaten te noemen, die ieder op eigen wijze een grote bijdrage leveren aan het kasteel.” De doorslag was dat Rob Fréhé regelmatig op het kasteel te vinden is en een visie heeft voor de langere termijn, verklapte Tillema de motivatie van het bestuur. “Maar ook iemand die zich flexibel opstelt als het even anders is.”

Het vrijwilligersuitje van Kasteel Doornenburg eindigt na een educatieve rondleiding op het Openluchtmuseum in het Jordaanse café van Tante Sien. De gehuldigde vrijwilliger begrijpt het nog niet, laat hij eerlijk weten. “Ik ben pas twee jaar vrijwilliger. En nu dit. Ik wist niet wat ik hoorde.” Hij ziet de award meer als een erkenning voor ‘zijn’ hele groep. Elke vrijdag is de groen- en klussenwerkgroep te vinden op en rond het kasteel. Tijdens de koffiepauzes is het altijd hartstikke gezellig, zo verzekert de vrijwilliger van het jaar.

bron foto: Sjaak Veldkamp

Rob Fréhé: de Award is een erkenning voor de groen- en klussenwerkgroep. (foto Sjaak Veldkamp)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*