Gelderlander ‘scoort’ in Doornenburg

Kermis 2018 in Doornenburg. Wat wás het leuk!

Bijna heel Doornenburg vierde 4 dagen lang feest rondom het nei-je koningspaar. En als je niet in de botsauto’s zat dan was je wel te vinden in het schuttersgebouw of bij familie of vrienden.

Opvallend was dit jaar wél dat de ‘professionals’ van onze regiobode de Gelderlander het – na diverse uitnodigingen EN toezeggingen – grandioos lieten afweten qua berichtgeving! Niet één letter werd maandag, dinsdag of woensdag gewijd aan het koningsschieten en de festiviteiten daarna die toch behoorlijk centraal stonden in een dorpsgemeenschap als Doornenburg.

Schijnbaar waren nieuwtjes over ‘Nazomeren’ bij de Rijkerswoerdse plassen (editie woensdag, halve pagina) en het vervangen van een raam (!!) in een Bemmelse kerk  (editie dinsdag, 2/3 pagina) van véél grotere nieuwswaarde dan een heel dorp dat opzekoppie staat.

Het is blijkbaar geen nieuws dat in dat durpke daar 4 dagen lang wordt gefeest zonder één incident. Dat er geen BOA aan te pas hoeft te komen om de alcoholregels voor jongeren na te leven. En dat er na jarenlange ondermaatse kermisattracties er eindelijk weer eens een paar stonden waarvoor je je niet de ogen uut de kop hoefde te schamen.

Afijn… u weet nu waarom er überhaupt 6 jaar geleden een ‘DeDoornenburger.nl’ is ontstaan. Er is namelijk altijd wel nieuws. Maar je moet je lezers wél serieus nemen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*