Kermis 2018 dag 4: Bezoek aan koningspaar (2)

(vervolg) Tja… en dan komen natuurlijk de speeches en de foto’s!

Wethouder Helga Witjes was traditiegetrouw weer aanwezig om een mooi woordje te spreken voor het bruidspaar. Maar tegelijkertijd maakte ze een zijsprong door het naderende afscheid van president Geert Claassen te benoemen en hem te danken voor alle jaren dat hij zich heeft ingezet voor de schutterij.

Ook benoemde ze kleine veranderingen die ze al bespeurde bij de schutterij. ‘Wellicht komt er ooit een homo paar als koningspaar in Doornenburg. Ik heb daar in ieder geval mijn jurk al op aangepast‘, refererend aan de roze witte jurk die Helga droeg. Geert Claassen interrumpeerde onmiddellijk: ‘Laat ik duidelijk zijn: twee mannen of twee vrouwen als koningspaar is bij de schutterij van Doornenburg geen enkel probleem!’

En omdat op dat moment Lingewaards Knapste Kjèl Hendri Peters arriveerde werd een sportief momentje ingelast met het bekende ’touwtje springen’ dat Bert en Hendri al jarenlang uitvoeren in het schuttersgebouw. President Geert Claassen was in ieder geval één van de weinige aanwezigen met een goede conditie om het touwtje springen ook daadwerkelijk uit te voeren…

JAZEKER… EEN SPRING FILMPJE !! (helemaal onderaan de foto’s)

(wordt vervolgd)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*