Kermis 2018 dag 3: De Kasteeldag (1)

En dan is het alweer kermismaandag.

Traditioneel de dag dat de durpse jubilarissen worden gehuldigd op kasteel Doornenburg. De dag van vroeg opstaan voor de opbouwploeg die ervoor moet zorgen dat alles kant en klaar staat opgesteld op het statige binnenplein van het kasteel.

Opbouwploeg voor kermismaandag. Het worden er steeds méér…

Een dag waarop ook bekend wordt gemaakt wie de ‘Gijsbrecht’ heeft gewonnen. De prijs voor diegene die afgelopen jaar uitzonderlijk heeft bijgedragen aan de kernprincipes van de schutterij. De verwachtingen zijn dan ook altijd erg hoog gespannen wie winnaar wordt van deze felbegeerde prijs.

Maar het begon allemaal in de nacht van zondag op maandag. Schoonmakers troffen rond 2:30 uur een afgesloten wc deur aan waar achter een vreemd geluid klonk. Ondanks bonken op de deur werd er niet open gedaan, dus moest penningmeester Toon Niels worden opgeroepen om de wc deur te openen.

Toon lag al op één oor maar kwam toch midden in de nacht naar het schuttersgebouw en trof daar, na opening van de deur, een luid snurkende feestganger aan op de wc. Die had daar al een aantal uurtjes liggen slapen. Toon – aankomend Bed & Breakfast Ondernemer – vroeg nog of de feestganger misschien broodjes met kaas en thee lustte, maar daar wilde hij niets van weten. De man verdween diep in de nacht, en het bleef nog lang onrustig in het dorp.

De rest van de ochtend verliep voorspoedig. Schutterij en koningspaar bezochten voor de laatste keer op maandagmorgen de Martinuskerk en gingen naar het kasteel.( wordt vervolgd)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*