Kermis 2018 dag 2: Vendelhulde aan parochieraad (2)

(vervolg) Niet alleen jeugdvendeliers kwamen in actie dit jaar, maar ook de twee acrobatische vendeliers Bas Schaars en Thom van ’t Hullenaar, die gezamenlijk een prachtig staaltje ‘vlag draaien’ lieten zien.

Woordjes werden gesproken door voorzitter en president van de schutterij Geert Claassen, door een vertegenwoordigster van de parochieraad van de Maria Magdalena Parochie (waar Doornenburg sinds vorig jaar onder valt) en uiteindelijk nam ook de kakelnei-je voorzitter van de harmonie Marcel Knuiman het woord.

Naast de felicitaties voor het koningspaar – beiden uit de gelederen van de harmonie – kwam het naderende afscheid van Geert Claassen als president ter sprake. In april 2019 legt hij tijdens de Algemene Ledenvergadering zijn functie neer.

Marcel bedankte hem voor ruim 12,5 jaar voorzitterschap van de schutterij en voor de nauwe maar zeer prettige samenwerking met harmonie St. Caecilia gedurende al die jaren.

Terugkomend op het koningspaar bekende Marcel wel dat zij voor een probleem zorgden. “Twee rotsen in de branding voor het orkest die dit jaar toch wegvallen noopt ons tot het zoeken van vervanging. En die hebben we gevonden bij de Witte Boksenploeg”, zo vertelde de voorzitter van de harmonie. Bas Schaars gaf met zijn kazoo even een korte demonstratie. (wordt vervolgd)

FILMPJE helemaal onderaan…

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*