Wie draagt de nei-jste koningsring?

Wie wordt in 2018 de nei-je schutterskoning? Dat is de vraag die veel Doornenburgers bezighoudt.

Vorig jaar werd om het koningschap ‘gevochten’ door Wouter Keizers en Jaap Plattel, waarvan de laatste uiteindelijk het allerlaatste restje vogel naar beneden haalde.
Dit jaar is het weer spannend. De deadline om je schriftelijk op te geven bij de voorzitter van de Schutterij, Geert Claassen, is woensdagavond 12 september om 23:59 uur.

Het is trouwens een misverstand dat zich een koningsPAAR moet opgeven. Degene die schutterskoning wil worden mag ook vrijgezel zijn. Een koningin is NIET verplicht. Kermisdinsdag is altijd de dag van het KONINGSPAAR, en niet van de KONINGIN, zo bevestigde onlangs het opperhoofd van de schutterij.

Het nei-je schutterkoningspaar ontvangt op kermisdinsdag ieder een gouden ring met inscriptie ‘GvA’ en het jaartal. Dat was vroeger anders. Onderstaande foto is waarschijnlijk de oudst overgebleven ring van een Doornenburgse schutterskoning en stamt uit 1927. In dat jaar werd Jacobus (Cub) Ketelaer schutterskoning. Het jaartal en de initialen van de koning staan aan de binnenkant gegraveerd.

Heeft u een nóg oudere ring? Mail dan een foto met gegevens naar dedoornenburger@gmail.com 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*