Doornenburg wacht in spanning op komst nieuwe koningspaar

 

PERSBERICHT (alweer)

Van zaterdag 15 tot en dinsdag 18 september vindt de ‘Vrolijke Vierdaagse’ van Doornenburg plaats. Doornenburg viert dan kermis. Dit is niet zo maar een kermis, maar een feest dat heel diep geworteld zit in deze gemeenschap. Het is een dorps familiefeest waarbij tradities in ere worden gehouden.

Schutterij Gijsbrecht van Aemstel organiseert gelijktijdig de jaarlijkse schuttersfeesten. Op zaterdag om 14.00 uur worden de vlaggen gehesen bij het Schuttersgebouw. Aansluitend trekt men in optocht naar de schietweide aan de Pannerdenseweg voor een spannende strijd bij het prijs- en koningsschieten. Na de huldiging van de nieuwe koning start het feest in het Schuttersgebouw met muzikale medewerking van The Perfect Showband.

Op zondag wordt om 10.00 uur de schuttersmis gehouden in de R.K. kerk. Aansluitend vindt in de kerktuin de muzikale vendelhulde plaats met muzikale medewerking van harmonie Sint-Caecilia..

Op maandag vindt om 9.00 uur een Eucharistieviering plaats in de R.K. kerk en wordt aansluitend een krans gelegd bij het kruisbeeld aan de Kerkstraat / Kasteelsepad. Vervolgens worden om 10.15 uur in de voorburcht van kasteel De Doornenburg de jubilarissen gehuldigd en vindt de uitreiking plaats van De Gijsbrecht. Dit jaar zijn Henk Claassen en Bram van der Welk ieder 60 jaar lid. 50 jaar lid zijn Nico van Alst, Henk van Alst, Henk Koenen en Hans Oostendorp.

Piet Weijers en Harrie Boshoven zijn respectievelijk 40 en 50 jaar medewerker

Op dinsdag wordt om 9.30 uur een bezoek gebracht aan het huis van het nieuwe koningspaar. Na het overhandigen van de gouden ringen wordt er een hulde gebracht. Aansluitend wordt onder grote belangstelling het koningspaar in het Schuttersgebouw onthaald langs een erehaag van honderden schutters.

Om 21.00 uur brengen de aspirant vendeliers een vendelhulde aan het koningspaar. Meer info: www.schutterijdoornenburg.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*