Schutterij verhoogt drankprijzen met € 0,10

Afgelopen zondag vond weer de jaarlijkse traditionele ‘kermisvergadering’ plaats van schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderdmorgen. Op de agenda stonden onder meer punten als de consumptieprijzen tijdens de komende kermis ter discussie.

De huidige prijs voor fris en bier is € 2,10. Maar consumptieprijzen staan altijd onder spanning”, zo betoogde penningmeester Toon Niels. “Vandaar dat we voor de vaststelling van de nieuwe prijzen deskundige hulp hebben ingeroepen in de vorm van Huub Wouters. Hij weet als geen ander wat spanning is. En toen Huub niet kon kiezen tussen 220 en 380 hebben we toch besloten om de prijzen voor fris en bier te verhogen naar € 2,20”.

Een motivatie waar geen spanningsmeter tussen te krijgen is en die uiteindelijk na een korte discussie tussen de aanwezige schutters bij stemming toch werd aangenomen.

En als je dit toch nog te duur vind dan drink je toch aan het einde van de avond 1 pilsje minder? Dan kost het je niks extra!”, zo gaf de penningmeester de schutters nog als wijze raad mee.

En met die woorden verlieten de aanwezige schutters de vergadering en bleef het nog lang onrustig in het durpke dat we allemaal inmiddels zo goed kennen…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*