Doornenburger (43) verdacht van terroristische motieven

Waren we in Doornenburg eindelijk van drugsoverlast en motorbendes verlost, blijkt opeens volgens de regiobode dat er geruime tijd een ’43-jarige man met terroristische motieven’ in ons durpke rondliep. Doornenburg wordt volwassen.

Afgelopen woensdag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat een zekere Vincent T. in mei van dit jaar werd opgepakt. Hij zou zich – aldus het OM – “hebben voorbereid op een geweldsmisdrijf tegen moslims”. Via social media liet hij weten over explosieven te beschikken, maar de politie vond alleen een alarmpistool en een paar scherpe patronen.

Die uitlatingen zou meneer al in 2007 hebben gedaan toen hij zich kandidaat stelde voor de partij ‘Eén voor de Vrijheid’ voor de Provinciale Statenverkiezingen. Een partij die door gebrek aan publieke belangstelling na diezelfde verkiezingen in 2007 een stille dood stierf.

Maar goed, u ziet dat uitspraken van elf jaar geleden nog steeds kunnen leiden naar opsporing door Big Brother! De bromsnorren namen – zacht gezegd – ruim de tijd om Vincent T. in te rekenen. Misschien wel omdat je niet bepaald struikelt over al die moslims die in Doornenburg wonen, maar goed.

Feit is wel dat de durpeling in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zit, en daar kom je niet in als je alleen last van zweetvoeten hebt. Op 7 september a.s. wordt door de rechtbank in Zeist het onderzoek naar de de feiten en naar de psychische gesteldheid van de man besproken in een pro forma zitting.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*