Schutterij bezoekt Europees schuttersfeestje (1)

Afgelopen weekend brachten de straffe mènnekes van schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderdmorgen een bezoek aan het Europese Schutterstreffen 2018 in Neer, Limbabwe.

Een bezoekje van vrijdagmiddag tot zondagavond, dus u snapt dat dat een intensief klusje voor de heren was.

Onderdeel van het bezoek, waar zo’n 600 Europese schutterijen samen kwamen met een slordige 50.000 bezoekers tot gevolg, was het koningschieten om de titel ‘Europese Schutterskoning 2018-2020’. De titel ging naar de Nederlander Leo Niessen uit het Limburgse Linne, dus die mag de komende drie jaren aanschuiven aan staatsbanketten All over Europe.

Naast het schieten was een 2 kilometer lange rondgang van alle schutterijen in ‘full colour’ door de straten van het durpke één van de hoogtepunten. Speciaal daarvoor was een afvaardiging van de Slagwerkgroep Doornenburg óók naar het zonnige zuiden afgereisd waardoor Doornenburg ook muzikaal op de kaart werd gezet. (wordt vervolgd)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*