Schutterij bezoekt Europese Schutterstreffen Leudal

Nog een paar dagen en dan moeten we de straffe mannen van onze schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderdmorgen èkkes missen.

Het setje gaat onder aanvoering van het koningspaar richting Leudal bij Neer in Limbabwe om daar deel te nemen aan het ESF, het Europese Schutterstreffen 2018.

Zo’n slordige honderdmiljoenmiljard enkele tienduizenden schutters uit binnen- en buitenland komen daar samen voor een ‘verbroederingstreffen’ en om gezamenlijk het glas te heffen op het leven. En om deel te nemen aan het koningsschieten voor de titel van Europese schutterskoning 2018-2020 natuurlijk.

Vrijdagmiddag vertrekken de schutters met een bus naar het zonnige zui-jje en zondagavond komt het kluppie goed zat en nie bang  moe maar voldaan weer terug in Doornenburg. Van de belevenissen houden we u volgende week wel op de hoogte.

Tijdens het vorige bezoek aan het ESF, in Peine, Duitsland, 2015, vermaakten de heren zich ook prima. De grote parade door het stadje was toen het hoogtepunt dat door de Nord Deutschen Rundfunk LIVE werd uitgezonden op TV.

Onderstaande foto’s komen nog uit het archief van deDoornenburger. Benieuwd wat onze Limburgse Regiozender L1 er dit jaar van bakt…

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*