D66-Kamerlid bezoekt Lingewaard

Het is dan wel zomerreces voor de politieke BOBO’s van Nederland, Gelderland en Lingewaard, maar dat betekent niet dat het setje dag en nacht met de peutjes in een teiltje zitten.

Zo bracht op 21 juli jl. Tweede Kamerlid Rens Raemakers (27 jaar, D66) op uitnodiging van Douce Endlich (Lingewaards raadslid voor D66) een werkbezoek bij Stichting Welzijn Lingewaard (SWL).

Rens heeft onder meer Jeugdzorg, Jeugdcriminaliteit, Kinderopvang, Armoede & schulden en Participatiewet in zijn portefeuille, dus die was lekker gevuld zou je zeggen.

Maar Rens bracht géén geld mee naar Lingewaard. Wél tijd om naar de problemen van de gemeente te luisteren. Tijdens een etentje – verzorgd door SWL – schoven hulpverleners, de jeugdraad, straatcoaches en jongeren aan om te praten over het werk, de mogelijke verbeteringen en de wensen. ’s Avonds liepen Rens en Douce mee met de straatcoaches Jim Dokter en Maarten Marsen en werd er gediscussieerd met straatjongeren.

Wensen als een overdekte jongeren ontmoetingsplek en openbaar toilet werden door de Bemmelse jeugd kenbaar gemaakt waarna de BOBO’s weer verdwenen.

De vraag is: heeft een durpke als Doornenburg óók behoefte aan dit soort voorzieningen voor ‘hangjongeren’? Of is een boom met een slingertouw naast de Linge voldoende?

Reageren? Graag onderaan in de ‘comments’ of via dedoornenburger@gmail.com

(v.l.n.r.) Douce Endlich, Maarten Marsen, Jim Dokter en Rens Raemakers tijdens het straatwerk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*