Gemeente verlaagt maximum snelheid dijkvakken

Het zat er aan te komen, maar nu is het dan officieel zover: de maximum snelheid op de Woal- en Riiiiiiiiiiiiiiiiiendiek gaat met onmiddellijke ingang omlaag.

Op het baanvak Waaldijk van Doornenburg tot Hulleze, waar automobilisten tot voor kort nog een slordige 80 kilometer per uur mochten rijden, is de maximumsnelheid door de gemeente per direct verlaagd naar 60 kilometer per uur. Hetzelfde geldt voor de dijkvakken vanaf Sterreschans tot aan Angeren. Op de aanliggende dijkvakken gold die snelheidsbeperking al.

De Gemeente Lingewaard wil met de maatregel de veiligheid voor alle dijkgebruikers, zoals wandelaars en fietsers, garanderen. “Bovendien is er meer tijd om van het prachtige uitzicht te genieten”, aldus de gemeente.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*