’14- ’18 Centraal op fort Pááándere

Ook op fort Pááándere is de komende maanden van alles te doen.
Zo is er vanaf 7 juli tot 11 november 2018 een tentoonstelling over WOl (1914-1918) te zien op het Westelijk Binnenplein.
Nederland was neutraal, maar het fort was volledig bemand net als een aantal andere forten in Nederland. Neutraliteit betekende niet dat het leven ongestoord verliep! Nederland werd overstroomd door vluchtelingen, er waren grote voedseltekorten, voedsel ging op de bon, er werd op grote schaal gesmokkeld“, zo lezen we in de flyer.
Op het fort waren in die periode bijna 300 soldaten aanwezig. De werkgroep Oral-History heeft in de loop der jaren foto’s en verhalen van deze soldaten kunnen verzamelen en soms ook voorwerpen die men in die tijd gebruikte/ bezat. Die brengen het verhaal van de soldaten op het fort tot leven.
De tentoonstelling brengt het verloop van WOI in beeld, de gevolgen voor Nederland en de impact voor de soldaten op fort Pannerden en haar omgeving.
Meer info staat HIERO. Enne… de toegang is GRATIESJ-GRATIESJ-GRATIESJ!!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*