Doornenburg Vroeger en Nu (13)

De vakantietijd breekt weer aan. Ook voor deDoornenburger.

Vandaar dat we de komende weken héél eventjes afstand nemen van het bruisende nei-js in Doornenburg en een fonkelnei-j dagelijks nei-jsberichtje publiceren onder het kopje “Doornenburg Vroeger en Nu”. Een itempje over hoe Doornenburg er ooit uit zag in vergelijking met nu.

Nog een dorpsgezicht, ditmaal vanaf de andere kant. De foto is niet gedateerd maar stamt waarschijnlijk uit begin 1900. Rechts het ‘oude’ huis Nieuwenburg dat later werd vervangen door de witte ‘villa van Terwindt’ die er nu ligt. Links achteraan huize ‘de Kamp’ met het markante torentje.

In 2018 is de straat inmiddels erg veranderd. De sloten langs de weg zijn gedempt en er is veel meer groen. En huizen natuurlijk.

Hiermee sluiten we de serie ‘Doornenburg vroeger en nu’ voorlopig af.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*