Doornenburg Vroeger en Nu (12)

De vakantietijd breekt weer aan. Ook voor deDoornenburger.

Vandaar dat we de komende weken héél eventjes afstand nemen van het bruisende nei-js in Doornenburg en een fonkelnei-j dagelijks nei-jsberichtje publiceren onder het kopje “Doornenburg Vroeger en Nu”. Een itempje over hoe Doornenburg er ooit uit zag in vergelijking met nu.

Nostalgisch dorpsgezicht op Doornenburg vanaf de huidige Pááánderseweg begin 1900, ongeveer vanaf d’n Biiiiiies. De Pááánderseweg was eigenlijk niet meer dan een verhard zandpad. Rechts naast de oude gotische kerk (verwoest in WOII) is de pastorie (de huidige huisartsenpraktijk) nog zichtbaar.

Het pand rechts van het midden is café Gijsbrecht van Amstel van de familie Hoogveld.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*