Doornenburg Vroeger en Nu (10)

Vandaar dat we de komende weken héél eventjes afstand nemen van het bruisende nei-js in Doornenburg en een fonkelnei-j dagelijks nei-jsberichtje publiceren onder het kopje “Doornenburg Vroeger en Nu”. Een itempje over hoe Doornenburg er ooit uit zag in vergelijking met nu.

Het klooster van de Zusters Dominicanessen aan de Blauwe Hoek. Rond 1957-1958 verdwenen de dames richting het zuiden om nooit meer terug te keren. Er woonden op dat moment nog 5 á 6 zusters in het pand.

Het Dominicus klooster c.q. gesticht anno 1905 gaat nu schuil achter het tweede wooncomplex aan de Blauwe Hoek. De contouren van de fundering van het klooster zijn nu nog wél zichtbaar bij de parkeerplaats aan de achterkant. Daar is op ware grootte zichtbaar hoe groot (of klein) het klooster eigenlijk was.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*