Schutterij bezoekt Europees Schutterstreffen

Over een maandje is het zover: de witte boksenploeg, het koningspaar en alle andere actieve schutters van onze lokale schutterij reizen dan af naar Leudal in Limbabwe.

Drie dagen lang wordt daar een Europees Schutterstreffen georganiseerd waarbij honderden schutterijen zich manifesteren. Schutterijen uit Duitsland, België, Zwitserland, Polen, Nederland natuurlijk en nog wat meer andere uithoeken. Het schutterstreffen vindt eenmaal per drie jaar plaats en steeds in een ander land. In 2015 bezochten onze schutters van Jan de Wit het Duitse Peine. Na het onrustige bezoek werd Duitsland WK-technisch nooit meer hetzelfde.

De schutters worden ook dit keer weer traditioneel begeleid door de slagwerkerTs van prachtharmonie St. Caecilia dus er is wel sprake van 3 dagen feesten.

Vrijdag 17 augustus vertrekt het hele setje per bus, zondagavond de 19e komen ze in kennelijke staat weer terug. TV zender L1 schijnt de uitzendrechten te hebben op het gebeuren dat in meerdere landen van Europa wordt uitgezonden.

Reactie van de schutters: ‘we zullen zwaaien’.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*