Doornenburg Vroeger en Nu (4)

De vakantietijd breekt weer aan. Ook voor deDoornenburger.

Vandaar dat we de komende weken héél eventjes afstand nemen van het bruisende nei-js in Doornenburg en een fonkelnei-j dagelijks nei-jsberichtje publiceren onder het kopje “Doornenburg Vroeger en Nu”. Een itempje over hoe Doornenburg er ooit uit zag in vergelijking met nu.

Met vandaag…. De Holenoever boven op de Waaldijk, aan het einde van de Veerweg. Het huis bood vroeger onder andere onderdak aan een café, een zalmkwekerij en een veerdienst. Binnendijks lag in de jaren ’50 en ’60 een open vuilnisbelt maar die werd later gesaneerd.

2 Comments

  1. via Jos Banning:

    Jaap, er is een bekende spreuk die is ” De wereld is klein ” Je weet het dat ik sinds 53 jaar hier in Essen Dld woon. Maar vorig jaar parkeerde ik mijn auto hier in de Essener binnenstad in een grote garage, dat was het Kennedy Parkhaus. Hier zijn mijn vrouw en ik meestal zo´n 2 of 3 keer in de week en af en toe is daar wel eens een auto uit NL te zien. Zo was het deze keer ook weer. Er stapte een jonge dame met kind uit en ik denk zo en passant, vraag eens uit welke plaats ze komt. Nou ze was heel aardig en vriendelijk en zij dat ik dat toch wel niet zou kennen, maar het ligt in de buurt van Nijmegen waar zij overigens vandaan kwam. Ik antwoorde, dat is wel toevallig want daar ben ik geboren. Ja zei ze, daar kom ik ook vandaan en ben met iemand ja wel, uit DOORNENBURG getrouwd. Hierop antwoordde ik haar dat ik en mijn ouders tot 1954 op de dijk in Doornenburg gewoond heb waar mijn vader Frans Banning de veerbaas was. Nou dat veerhuis kende ze ook heel goed en in verloop van ons verdere gesprek bleek dat ze een veerman van het pontveer naar Pannerden ook kende en dat was weer een neef van mij ! Het gesprek ging nu ten einde en ze vertelde nog dat ze nu in Angeren woonde en de rede dat ze met haar man, die bij de lift stond te wachten was dat ze hier o.a, in een zaak vegaan wilde eten. Na haar nog veel plezier te hebben gewenst gingen we verder. Je ziet het ” Doornenburg ” is overal !! Haar naam ben ik helaas vergeten.

  2. Ja, hier woonde onze familie vanaf 1903 tot eind 1954. Het huis is 1884 gebouwd. Eerst woonde hier de familie van Lent tot 1903.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*