Culturele dag met Ierse folk en durpse meezingers

Okee, het is wat aan de vroege kant, maar vandaag over precies 2 maanden wordt weer de landelijke Culturele Dag georganiseerd.

Een dag waarop allerlei culturele activiteiten plaatsvinden en gebouwen vrij toegankelijk zijn.

Zo is ook Kasteel Doornenburg vrij toegankelijk en is er een programma samengesteld voor alle leeftijden. In de ridderzaal wordt om 13.00 en 15.00 uur een concert gegeven door de Ierse folkzangeres & songwriter Hanneke Laura, met Luuk Lenders. Het repertoire bestaat uit bekende Ierse folk traditionals en romantische ballads. Multi-instrumentalist Luuk Lenders zal haar voor dit optreden begeleiden op tin whistle en accordeon.

Het gemengde koor De Burchtsanghers geeft in de namiddag een concert op de voorburcht van het kasteel. Verder zijn er demonstraties van ambachten, kinderactiviteiten en activiteiten van de re-enactmentgroep maken deze culturele dag compleet.

Openingstijden zondag 9 september van 11.00 tot 17.00 uur. Entree gratis.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*